St. Maarten

Wapperende Nederlandse vlaggen
Nog even een paar uurtjes voor anker in Simpson Bay, om 17.30 gaat de brug omhoog.

St. Maarten, Simpson bay

St. Maarten, Simpson bay

Er wapperen al wat Nederlandse vlaggen om ons heen. Wanneer we uiteindelijk door de  Simpson Bay Bridge varen, worden we door de Jan van Gent vanaf de Yachtclub al toegeroepen. In de Lagoon zien we nog meer Nederlands vlaggen wapperen. En dat hebben we geweten, de volgende dag is het “happy hour” bij Lagoonies met life Music. Wat een feest, de bandleden worden even vervangen door Nederlandse zeilers, we zingen, we dansen “sjonge wat is het weer gezellig met elkaar”.

Spektakel
Samen met de Blabber en de Cula gaan we naar het vliegveld. De landingsbaan is aan het strand, de vliegtuigen scheren over je heen wanneer ze landen, “dat wil je toch meemaken”.

St. Maarten, Prinses Juliana vliegveld

St. Maarten, Prinses Juliana vliegveld

Er is een klein strand met daarachter meteen de landingsbaan. Aan rand van het strand is de Sunsetbar. Maar eerst ervaren we op het strand een start van een vliegtuig, je wordt werkelijk waar omver geblazen en tegelijkertijd gezandstraald “wauw”. Bij de Sunset bar staat een bord met de landingstijden, iedereen staat paraat met camera’s en mobiele telefoons wanneer er een vliegtuig gaat landen.

Sunset bar, bord met de landingstijden

Sunset bar, bord met de landingstijden

Sunset bar

Sunset bar

Het is een enorm geweld wanneer er een vliegtuig land, je ziet hoe de zee zich terug trekt en het zand over het strand waait “wat een spektakel”.

Wat een spektakel

Wat een spektakel

Hé,  weer Carnaval
Ook gaan we samen een dagje naar Philipsburg, waar we bij het Holland huis beginnen met een heerlijke cappuccino.

Philipsburg, Holland house

Philipsburg, Holland house

 

 Philipsburg

Philipsburg

Het is een gezellige stad met erg veel juweliers. Is het nu zo dat wanneer je van een cruiseschip afkomt, juwelen en horloges gaat kopen? We treffen het want het is zomercarnaval op St. Maarten en ‘s middags is de “junior parade”, een feest om mee te maken. Van die kleine moppies die het ritme al helemaal te pakken hebben en uitgebreid voor je gaan poseren als ze zien dat je een foto van ze wilt maken.

Even poseren voor de foto

Even poseren voor de foto

En daarbij nog een aantal wagens met daarop livebands, wat een topmiddag.

Steelband

Steelband

Wij proeven nog wat rum en sluiten de dag af met heerlijke pizza’s.
l

Voorbereiding overtocht richting Azoren
Voor de overtocht gaan we hier de laatste boodschappen (op de verse spullen na) doen. Er zijn verschillende supermarkten, dus dat moet zeker lukken. Met de dinghy scheren we door de lagoon,  langs super jachten, naar de supermarkt.

Superjachten

Superjachten

Het verkrijgen van goede weersinformatie is voor de overtocht terug, van een veel groter belang dan heen. Daarom is Jacques nu al bezig om de informatievoorziening in orde te krijgen. We willen nu ook via de SSB weerkaarten binnen gaan halen maar tot nu toe wil dat nog niet zo goed lukken. Gelukkig is daar de Sylfer en Gerard helpt geweldig goed op afstand zodat ook dit, ongetwijfeld goed gaat komen.

De Dixbay komt op de borrel, gevolgd door de Cula en later schuift ook de Blabber aan. De overtocht is nu wel het gesprek van de dag, hoewel de Blabber daar niet aan hoeft te denken, zij gaan voor het orkaanseizoen naar de ABC eilanden. De meeste Nederlandse boten vertrekken vanaf St. Maarten. Dat was ook onze intentie, maar doordat er slecht weer opkomst was, zijn we eerder vertrokken vanaf St. Eustatius, hebben we Saba overgeslagen, tevens zijn we niet lang op St. Kitts en Neviss geweest, en dan houdt je zomaar 3 weken over. Dus op naar de BVI’s (Britisch Virgin Islands). Eilanden waar we erg graag naar toe willen gaan, maar we gingen ervan uit dat we dat niet zouden halen.

St. Maarten, we varen de baai weer uit, op naar de BVI's

St. Maarten, we varen de baai weer uit, op naar de BVI’s

We nemen van een stel zeilers “tijdelijk” afscheid om elkaar later op de Azoren weer ontmoeten en van een stel definitief, vooral dat laatste is iedere keer weer moeilijk.