Scilly Islands

De Scilly Islands
In de baai van Saint Mary’s liggen we aan een mooring.
Scilly Islands, St. Mary's, Porth Cressa, Hugh townDe Sailaway is ook binnen gelopen en aan het einde van de middag zitten we aan boord van de Sailaway te genieten van de heerlijke “overtocht champagne”.

Typisch Engels
De Scilly Islands zijn “typisch Engels”, pups waar je met koffie begint en ’s avonds fisch en chips eet en typisch Engels bier drinkt.
Scilly Islands, St. Mary's, Hugh townDe eilanden zijn ruig, rotsachtig en tegelijkertijd knus. Heerlijk om overheen te banjeren.
We bakken pannenkoeken voor de meisjes van de Sailaway, het is een gezellige happening.
Scilly Islands, St. Mary's, Enza en FennaHangman bay
Tja, nu handden we al gelezen dat er een galg op een van de rotsen moet staan. En ja hoor we liggen er met de boot praktisch gesproken onder. Vroeger werden de mensen hier op het hoogste punt van de rots opgehangen, “bizar”’.
Tresco channel (Hangman baai)Gelukkig heeft het eiland Tresco nog meer te bieden. Het is overigens fantastisch weer. Tijdens het wandelen worden we verrast door de vegetatie, rotswanden vol met bloemen.
Scilly Islands, TrescoWauw, is dit de ingang van de grot?
De Waltzing Mathilda is inmiddels ook binnen gelopen. Met de hele club gaan we opzoek naar “Pipers Cove”, een grot waar je helemaal in kunt kruipen.
Scilly Islands, Tresco, crew Mathiba, Sailaway en Waltzing MathildaOnderweg komen we langs Crowswell’s Castle waar we een prachtig uitzicht hebben over de baai.
Scilly Islands, Tresco, Cromwell's CastleDe Grot is niet gemakkelijk te vinden, gelukkig weet een man ons uiteindelijk de weg te wijzen. Do you have matches with you? No, but we have flash lights with us ( ja, ja we zijn goed voorbereid). “Wauw, is dit de ingang van de grot”? Nou, hier zouden we uit ons zelf nooit naar binnen gekropen zijn.
Scilly Islands, Tresco, Pipers CoveSpannend avontuur
We moeten hoge rotsen af om bij de ingang te komen.
Scilly Islands, Tresco, Piper's coveAchter ons kolkt het water tegen de rotsen aan.
Scilly Islands, Tresco, ingang Pipers CoveKruipend over de rotsen gaan we de grot in. Jeetje, zonder onze zaklampen hadden we het echt niet kunnen doen.
Scilly Islands, Tresco, Piper's coveScilly Islands, Tresco, Pipers CoveWat een “spannend avontuur”.

Rotsvast
Op naar het volgende eiland St. Agnes, het ankeren was even lastig maar we liggen “rotsvast”. Er liggen maar een paar boten, ’s avonds vertrekken de meeste weer en hebben we de baai bijna voor ons alleen.
Scilly Islands, St. Agnes
Wat een prachtige locatie, we liggen tussen de rotsen.
Scilly Islands, St. Agnes s’ Morgens gaan we het eiland verkennen, er zijn een paar kleine winkeltjes waar je huisgemaakte producten kunt kopen. Twee pup ’s en twee restaurantjes. Met zo’n twee en half uur lopen heb je het hele eiland gehad.
Scilly Islands, St. AgnesScilly Islands, St. AgnesMaar het is zo kneuterig, zo gezellig, ach wat kan je hiervan genieten.
Scilly Islands, St. Agnes

Op huis aan
Jeetje, wat vliegt de tijd voorbij. We houden het weerbeeld alweer een paar dagen in gaten. Tja, wanneer er een goed weergat is, dan moeten we toch echt “op huis aan”. Zoals het er nu uit ziet gaan we zaterdag vertrekken, de wind verwachting is waardeloos, maar anders komen we nooit thuis.

De Cirkel is Rond
De Sailaway was de eerste vertrekker die we onderweg tegen kwamen. We lagen verwaaid in Duinkerken en daar hadden we direct een klik met de bemanning Thijs, Suzanne, Ishis, Fenna en Enza. Na vijf dagen namen we afscheid van elkaar, “we zien elkaar zeker nog eens”, ieder gaat zijn eigen weg. Tijdens het reizen kwamen we elkaar zo nu en dan eens tegen. Het bijzondere is dat we nu ook weer, samen met hun,onze reis ook weer afsluiten.
Scilly Islands, Tresco, Cromwell's Castle, Hangman BayWeliswaar niet verwaaid maar met prachtig weer op de Scilly Islands.
“De Cirkel is rond”!

Onze planning blijft hetzelfde dus hopen we iedereen (familie, vrienden en kennissen) weer op zaterdag 27 juli, rond 14.00 uur in de Pekelharinghaven in Medemblik te zien.