De bouw

Ja, daar kan je, je nog in vergissen. Koop je een standaard boot dan kan je nog een keus maken uit de kleur van de kussens en een paar extra’s en dan heb je het wel gehad. Ga je een Malö kopen, dan heb je daar bijna een dagtaak aan. Er is veel mogelijk.

Allereerst wilde wij een ander interieur. Zoals iedereen weet, verschillen smaken nogal en is het houtwerk in een Malö van groot vakmanschap. Maar wij vinden het interieur erg oubollig en willen dit graag “strakker”. Wij vinden de kastdeurtjes van Sweden Yachts erg mooi en die gaan dus als voorbeeld dienen.

Dan moet je de keus maken voor meer slaapplaatsen of meer bergruimte. Iedereen moet kunnen komen logeren, dus meer slaapplaatsen en ook meer “nattecellen”. Nemen wel of geen generator en zo gaat het maar door. Het gaat zover dat we onze eigen flessen en glazen mee nemen tijdens onze bezoeken aan de werf in Zweden. De schappen in de kastjes worden daarop aangepast.

Uiterst belangrijk bij een zeiljacht zijn natuurlijk ook de zeiluitrusting, e.d.. Komt er een kotterzeil op, nemen we een rolzeil en is het verstandig om elektrische lieren te nemen, ga zo maar door.  Keuzes, keuzes en nog meer keuzes.

Gelukkig worden we goed geholpen door Douwe en Ellen, de importeurs van Malö Nederland en natuurlijk ook door de mensen op de werf in Zweden. Het uiteindelijke “resultaat” mag er zijn. Wij zijn nu de trotse eigenaren van een Malö 46 “Mathiba”.

Meer foto’s: http://mathiba.nl/gallery/bouw-mathiba