Azoren, Sao Miguel en Terceira

Relaxen op beton
Het eiland Sao Miguel ziet er vanaf zee ook weer bijzonder groen uit, dat beloofd wat. We leggen aan in de grote haven van Ponta Delgada.
Azoren, Sao Miguel, Ponta DelgadaDe haven is voorzien van een boulevard met winkeltjes en restaurants. Tevens is er een natuurzwembad, maar wel zonder strand. Heel apart om te zien, iedereen ligt hier gewoon op het beton. Mij niet gezien, “tja, we zijn verwend met al die stranden”.
Azoren, Sao Miguel, Ponta Delgada

Vol gas
Bart en ik (er waren nog maar twee plaatsen beschikbaar) gaan met een rib de zee op om walvissen te spotten. Nog nooit met een rib op stap geweest, we hebben er zin in. Er wordt verzocht een regenpak en zwemvest aan te trekken.
Azoren, Sao Miguel, Ponta Delgada, we gaan walvissen spottenIn vol ornaat zitten we klaar om te vertrekken.
Azoren, Sao Miguel, Ponta Delgada, we gaan walvissen spotten “Wauw”, vol gas spuiten we de zee op. Onderweg wordt de stuurman door mensen op uitkijkposten aan wal op de hoogte gehouden waar de walvissen zich bevinden. Middels een marifoon hebben ze contact met elkaar. Er komt een bericht binnen, plotsklaps maken we een scherpe bocht. Nu gaan we het mee maken en ja hoor in de verte zien we een walvis spuiten. Vol gas gaan we erop af. En dan is het geduld hebben,  tot de walvissen weer naar boven komen.
image “Zo, dit is echt gaaf”, we liggen er zo dicht bij. Fantastisch om mee te maken.
1017609_585576388149926_122531278_n

Ze stelen de show
Daarna gaan we weer vol gas naar een andere locatie op zee waar de dolfijnen zich bevinden. Wel honderd dolfijnen zwemmen en springen om de boot.
999544_585574218150143_2125331658_nWe merken wel dat wij al wel verwend zijn met het aanblik van de dolfijnen, de ander mensen aan boord gaan uit hun dak. Ook Bart heeft tijdens de oversteek naar Suriname  al veel dolfijnen gezien.
1016586_585570914817140_526573023_nHoe dan ook, binnen no time hebben de dolfijnen ook ons weer gek, want “ze stelen de show”, dat is wat de dolfijnen echt kunnen.
image[1]Op terug weg spotten we nog een schildpad.

Goed gekeurd
Bart houdt van sushi, thuis (in Cyprus) gaat hij graag uit eten bij een sushi restaurant. We laten Bart mee proeven van onze zelf gemaakte sushi, van onze zelf gevangen tonijn.
Azoren, Sao Miguel, Ponta Delgada “Het is goed gekeurd”.

Puzzelen
De Azoren zijn ontstaan uit vulkanen en hebben daarmee veel bezienswaardigheden. Met een huurauto gaan we op pad, we rijden eerst richting Furnas. Voor we het stadje in rijden komen we langs een mooi gelegen meer.
Azoren, Sao Miguel, Furnas, het meer van FurnasIn Furnas gaan we eerst op zoek naar de toeristen informatie, we willen tenslotte al het moois gaan zien. We gaat te voet verder, op naar de geisers.
Azoren, Sao Miguel, Furnas, hot springs geyserOnvoorstelbaar al het kokende water dat zo de grond uitkomt.
Azoren, Sao Miguel, Furnas, hot springs geyserJe moet even wennen aan de zwavel lucht, het stinkt, nou ja, stinkt is een groot woord, het ruikt niet lekker.
Azoren, Sao Miguel, Furnas, geisers

Dan naar de watermolen, voor ons niet zo bijzonder want een watermolen kennen we allemaal. Maar deze is een plaatje.
Azoren, Sao Miguel, Furnas, Watermolen

Nu hebben we al aardig wat kilometers in onze benen, maar teveel lopen willen we ook niet. Met de kaart erbij is het nog niet altijd zo logisch welke richting we uit moeten,
“het blijft puzzelen”.
Azoren, Sao Miguel, Furnas

In het Terre Nostra Prak houden we een “koffie break”.
Azoren, Sao Miguel, Furnas, Terra Nostra Park In de vijver met ijzerhoudend water mag je zwemmen, het water is bruin en voelt vettig aan. Niet echt uitnodigend, we passen.
Azoren, Sao Miguel, Furnas, Terra Nostra Park

Bij Poca Da Donna Beija, gaan we het thermaal water in. Even schrikken, want het water is enorm warm, dan nog de zon erbij, pfff…… als een sauna. Daarna een koude douche “daar knappen we van op”.
Azoren, Sao Miguel, Furnas, Poca Da Donna Beija, thermaal water

Onderweg naar Sete Cidades rijden we over heuvels en door dalen. De uitzichten zijn magnifiek, je kunt wel blijven fotograferen.
Azoren, Sao Miguel, Sete Cidades ValleiLangs de wegen veel hortensia hagen waarvan een gedeelte al in bloei staat.
Azoren, Sao Miguel, Furnas, ValleiGoh, wat zal het er over ca. 2 weken mooi uit zien, dan zullen wellicht alle hortensia’s in bloei staan. Maar goed, dan zitten we weer op het ruime sop.
IMG_3403

Blauw en groen
Boven op de top kijken we uit op het meer van Sete Cidades, ook wel “het blauwe en groene meer” genoemd. Wanneer de lichtval goed is lijkt het dat het ene gedeelte van het meer groen is en het andere blauw. Ach, wij zullen daar wel niet op het goede moment  geweest zijn.
Azoren, Sao Miguel, het meer van Sete Cidades, het blauwe en groene meer

We sluiten het niet uit
Nu vinden wij, dat we al best en lange tijd weg zijn. In de haven ontmoeten we de bemanning van de Nije Faam, zij zijn op de terugreis  naar Nederland. Ze zijn acht en een half jaar op reis geweest. Sjonge, wat een verhalen,  we raken niet uit gepraat. Hmm, “we sluiten het niet uit”, maar acht en een half jaar, jeetje dat is wel erg lang.

Bestrating
De Azoren zijn Portugese eilanden en hebben daarmee ook de Portugese bestrating. In Portugal vonden we de bestrating al zo mooi, maar hier kunnen ze er ook wat van. Iedere straat heeft een andere stoep, verder zijn ook de pleinen en hoofdstraten van mooi sierstraatwerk voorzien.
IMG_0613IMG_0619

 

 

 

 

 

 

De opticien heeft een bril motief in de stoep staan, geweldig.

 IMG_0636IMG_0644

 

 

 

 

 

 

Uitzwaaien
Bart vertrekt weer, we hebben een gezellige tijd gehad. We zwaaien Bart uit en gooien daarna ook de trossen los.
Azoren, Sao Miguel, Ponta Delgada, time to go voor Bart

Het is een nachtje varen naar het eiland Terceira.

Wanneer we op Terceira in Angra Do Heroismo aankomen zien we de vlag van de Sailaway al wapperen. Na de havenformaliteiten varen we naar onze aangewezen plek en daar worden enthousiast begroet door de Spirit ( vorig jaar in Portugal ontmoet). De Gaija, Dixbay en Waltzing Mathilda liggen er nu ook.
Azoren, Terceira, Angra Do Heroismo

Deze week zijn in Angra Do Heroismo “de Sanjoaninas Festiviteiten”, het hele drop is versierd.
IMG_3457
Er zijn zeilwedstrijden, optochten, muziek, stierenrennen kortom een groot feest dat soms tot vier uur ‘s nachts door gaat.
Azoren, Terceira, Angra Do Heroismo, stierenrennen
Azoren, Terceira, Angra Do Heroismo, stierenrennen

Weergat
Iedere dag zit Jacques achter de computer de weerkaarten na te pluizen, we moeten een goed “weergat” zien te vinden om te vertrekken. Er zijn momenteel erg  veel depressies. We willen in Zuid West  Engeland op de Scilly eilanden een tussenstop maken. De afstand is ca. 1120 NM, we hopen er zo’n  10 dagen over te doen. Het ziet ernaar uit dat we morgen of overmorgen kunnen vertrekken.

Thuiskomst
Als alles goed gaat verwachten we op zaterdag  27 juli omstreeks  14.00 uur weer de  Pekelharing in Medemblik binnen te lopen. We vinden het leuk om samen met  jullie (familie, vrienden en kennissen) een “thuiskomstborrel” te drinken.
Azoren, Sao Miguel, Ponta Delgada

(Meerdere foto’s toegevoegd bij foto’s Azoren)